March 24, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Wat u moet weten voordat u een zakelijke lening aangaat – ShoeMoney

4 min read
Wat u moet weten voordat u een zakelijke lening aangaat – ShoeMoney

&#13

Hoe groot of klein uw bedrijf ook is, het is altijd een goed idee om een ​​back-upplan te hebben voor het geval er iets misgaat. Het aanvragen van een zakelijke lening is misschien de beste optie als u snel geld nodig heeft, maar het is niet iets dat u moet overhaasten zonder eerst uw onderzoek te doen.

Dus wat zijn enkele dingen die u moet weten voordat u een zakelijke lening afsluit?

Definieer uw behoeften

Zodra u uw bedrijfsplan en financiële overzichten hebt, is het tijd om uw behoeften te bepalen.

Je moet weten:

 • Wat is het doel van deze lening? Wordt het gebruikt voor inventaris, apparatuur of iets anders?
 • Hoeveel heb je nodig? Dit zal helpen bepalen hoeveel geld een geldschieter van u als onderpand nodig heeft. Als ze te veel onderpand willen, heeft het geen zin om de lening aan te gaan!
 • Wanneer heb ik toegang tot de fondsen nodig (dus nu of volgend jaar)? Als u dit weet, kunnen kredietverstrekkers een idee krijgen van hoe riskant of veilig hun investering zou zijn als ze een lening zouden verstrekken met een specifiek tijdsbestek.

Bepaal een sort lening

Als je eenmaal een algemeen idee hebt van het sort lening dat je wilt, is het tijd om dieper in de information te kijken.

Hier zijn enkele vragen die u kunt stellen above elk style:

 • Hoeveel gaat dit mij kosten?
 • Wat is de rente?
 • Hoe lang moet ik deze lening terugbetalen?
 • Hoe ziet mijn aflossingsschema eruit? Gaat het om maandelijkse, driemaandelijkse of jaarlijkse betalingen? En hoe vaak komen ze uit?

Kijk naar de kleine lettertjes van de geldschieter

Kleine lettertjes is een phrase die wordt gebruikt om de informatie in kleine lettertjes onderaan een contract te beschrijven. Als je solliciteert naar een zakelijke leningmoet u de kleine lettertjes van uw geldschieter doorlezen, omdat deze informatie kan bevatten more than hoe uw lening zal worden terugbetaald en welke kosten u mogelijk moet betalen als er iets misgaat.

U kunt meer te weten komen more than uw zakelijke lening door te kijken op de web-site van uw geldschieter. Dit zal u helpen ervoor te zorgen dat ze een vergunning hebben, geregistreerd zijn en gereguleerd zijn doorway hun lokale overheidsinstantie voordat u beslissingen neemt above het lenen van hen.

Overweeg of u uw lening kunt terugbetalen

Voordat u een zakelijke lening aangaat, is het belangrijk om te bedenken of u uw lening kunt terugbetalen. Als u de zakelijke lening niet kunt terugbetalen, kunt u moeite hebben met het terugbetalen van andere leningen of het verkrijgen van meer krediet.

Om te bepalen of een zakelijke lening geschikt is voor u en uw bedrijf:

 • Bepaal hoeveel geld het bedrijf in de loop van de tijd kan verdienen.
 • Kijk wat uw uitgaven zullen zijn en hoeveel geld ze kosten for every maand/jaar/etcetera.
 • Zoek uit hoe lang het duurt voordat het bedrijf genoeg geld verdient om zijn schulden (inclusief eventuele rente) terug te betalen. Dit omvat alle bovenstaande factoren as well as excess kosten zoals elektriciteitsrekeningen of productaankopen die nodig zijn maar niet onmiddellijk winstgevend.

https://www.youtube.com/enjoy?v=2r1rVs2E3ts

U moet een duidelijk financieel system hebben voordat u een zakelijke lening aangaat

Voordat u een zakelijke lening aangaat, moet u de volgende vragen kunnen beantwoorden:

 • Wat is uw maandinkomen?
 • Hoeveel geld geef je elke maand uit?
 • Wat zijn uw financiële doelen voor uw bedrijf en daarbuiten?
 • Wat is uw kredietscore en? schuld/inkomen ratio?
 • Kunt u bewijzen tonen van inkomsten of winsten uit voorgaande jaren van exploitatie (of op zijn minst redelijke garanties kunnen geven dat ze zullen binnenkomen)?

Uw oprechte antwoorden op deze vragen zullen u een heel eind op weg helpen om u te informeren of u geschikt bent om een ​​zakelijke lening af te sluiten of niet.

Conclusie

Als u van strategy bent een lening aan te gaan voor uw bedrijf, zorg er dan voor dat u weet waar u aan begint. Neem de tijd om alle beschikbare opties te overwegen en wees u bewust van de risico’s van elk sort lening.

EEN goed financieel program zal ervoor zorgen dat u het juiste form lening voor uw behoeften krijgt, dus zorg ervoor dat de uwe voldoende informatie bevat over zowel de kosten als de voordelen die gepaard gaan met het afsluiten van dit sort financieringsoptie voordat u definitieve beslissingen neemt above het al dan niet zinvol zijn voor uw bedrijf.

10 slotte, als je genoten hebt van dit artikel around de vele verschillende manieren om je voor te bereiden op een zakelijke lening, ben je misschien ook geïnteresseerd in onze andere bronnengids in excess of plannen voor pensionering.

Beide processen kunnen in het start out verwarrend zijn, maar achieved de juiste begeleiding en voorbereiding kunt u de beste beslissing nemen voor uzelf, uw bedrijf en uw toekomst.

&#13
&#13
&#13
&#13

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.