March 24, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Wat is UX en hoe u het kunt gebruiken om uw websiteconversies te verbeteren

3 min read
Wat is UX en hoe u het kunt gebruiken om uw websiteconversies te verbeteren

Je hebt misschien al eerder gehoord van de term ‘UX’, maar je weet misschien niet zeker wat het betekent. UX staat voor ‘gebruikerservaring’, een vakgebied dat zich richt op hoe mensen omgaan fulfilled web-sites en digitale producten. Als u een site of product or service wilt maken dat gebruiksvriendelijk en gebruiksvriendelijk is, moet u zich richten op UX-ontwerp. In deze blogpost bespreken we wat UX is en hoe je het kunt gebruiken om je web page te verbeteren!

Wat is UX?

UX is het proces van het maken van web-sites en digitale producten die gebruiksvriendelijk en plezierig zijn voor gebruikers. Het doel van UX-ontwerp is ervoor te zorgen dat gebruikers een positieve ervaring hebben wanneer ze interactie hebben fulfilled uw web site of product. Om dit te kunnen doen, moeten UX-ontwerpers begrijpen hoe mensen denken en wat ze willen van een web-site of products. Ze moeten ook ontwerpen kunnen maken die zowel functioneel als esthetisch zijn.

Wist je dat? Eén studie ontdekte dat een goed UX-ontwerp de conversiepercentages met wel 200% kan verhogen! 😮

Nu u meer weet over wat UX is en waarom het belangrijk is, gaan we bespreken hoe u het kunt gebruiken om uw web site te verbeteren. Hier zijn een paar tips:

1. Zorg ervoor dat uw web site gemakkelijk te navigeren is

 • Gebruikers moeten snel en gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken.
 • Gebruik duidelijke en beknopte labels voor de navigatie van uw internet site.
 • Gebruik gemakkelijk herkenbare iconen zoals een property-knop of een zoekbalk.
 • Gebruik vervolgkeuzemenu’s om gebruikers te helpen vinden wat ze zoeken.

2. Maak verstandig gebruik van afbeeldingen en video’s

Mensen zijn meer geneigd om zich bezig te houden achieved sites die afbeeldingen gebruiken. U wilt uw internet site echter niet overladen satisfied te veel beeldmateriaal. Gebruik spaarzaam afbeeldingen en video’s en zorg ervoor dat ze relevant zijn voor uw inhoud.

3. Gebruik typografie in uw voordeel

De manier waarop u uw tekst opmaakt, kan een grote effect hebben op de UX van uw web site. Door bijvoorbeeld grote en vetgedrukte kopteksten te gebruiken, kunnen gebruikers uw web page snel en effectief scannen. Goede voorbeelden van schone typografie zijn:

 • Gebruik gemakkelijk leesbare lettertypen zoals Sans Serif.
 • Houd je aan een beperkt kleurenpalet.
 • Koppen en subkoppen in verschillende lettergroottes.
 • Korte paragrafen.
 • Lijsten fulfilled opsommingstekens.
 • Uitgelichte trefwoorden.
 • Voldoende witruimte.

4. Zorg ervoor dat je web page responsive is

Steeds meer mensen gebruiken hun mobiele apparaten om te internetten. Dit betekent dat het belangrijk is dat uw site responsive is, oftewel zich kan aanpassen aan verschillende schermformaten. Als uw web-site niet responsief is, zullen gebruikers waarschijnlijk een slechte ervaring hebben en uw web-site verlaten.

5. Kijk goed naar het algehele ontwerp van uw website

Het ontwerp van uw internet site moet esthetisch aantrekkelijk en reliable zijn. Inconsistent ontwerp kan verwarrend zijn voor gebruikers en uw web page onprofessioneel doen lijken. Zorg ervoor dat uw web page een samenhangend kleurenschema heeft en dat de lay-out gemakkelijk te volgen is. Een goed voorbeeld van een regular ontwerp is:

 • Dezelfde kleurstelling doorway de hele web-site
 • Een schone en georganiseerde lay-out
 • Makkelijk leesbare lettertypen
 • Afbeeldingen en video’s van hoge kwaliteit

6. Enable op de laadtijd van je website

Gebruikers raken waarschijnlijk gefrustreerd als het laden van uw web-site te lang duurt. Zorg ervoor dat uw web site is geoptimaliseerd voor snelheid doorway bijvoorbeeld de grootte van uw afbeeldingen te verkleinen en caching te gebruiken. Er zijn geweldige resources zoals Pingdom die laadtijden, sitemonitoring en beschikbaarheid meten.

7. Gebruik knowledge om je UX te verbeteren

Verzamel gegevens in excess of hoe gebruikers omgaan met uw site:

 • Op welke pagina’s besteden gebruikers de meeste tijd?
 • Op welke backlinks klikken mensen het meest?
 • Waar haken gebruikers af op uw web site?

💡Pro-suggestion: Twee geweldige hulpmiddelen om u op dit punt te helpen zijn mixpaneel en hotpot.

We hopen dat dit bericht je heeft geholpen meer te begrijpen over wat UX is en hoe je het kunt gebruiken om je internet site te verbeteren. Als je vragen hebt, kun je hieronder een reactie achterlaten!

Meer weten? Blader door de relaxation van onze blog voor andere marketingtips. Als u klaar bent om uw eerste e-mail, enquête, aanmeldingsformulier of bestemmingspagina te maken, registreer u dan voor een free of charge proefversie om de instruments te krijgen die u nodig hebt om krachtige e-mailmarketingcampagnes te bouwen!

© 2022, Verticale respons. Alle rechten voorbehouden.

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.