March 24, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Wat is lening stapelen? – Headway Capital Blog

2 min read

&#13
Wat is lening stapelen?&#13

Wat is lening stapelen?

Het runnen van een bedrijf vereist veel zorgvuldige arranging. Af en toe heeft u mogelijk further financieringsrondes nodig om uw bedrijfsdoelstellingen volledig uit te voeren.

Sommige ondernemers kunnen leningen nastreven van verschillende kredietverstrekkers voor kleine bedrijven. Het stapelen van leningen, of het binnen een korte periode te veel leningen afsluiten bij afzonderlijke kredietverstrekkers, kan echter riskant zijn. Lees onze gids voor meer informatie over het stapelen van leningen en wat u kunt doen om dit te voorkomen.

Waarom is het stapelen van leningen riskant?

Het afsluiten van verschillende leningen bij verschillende kredietverstrekkers kan al snel heel moeilijk te beheren worden. Als u in de loop van de maand te veel vervaldatums afhandelt, kan dit een negatieve invloed hebben op uw cashflow en de mogelijkheid om te sparen voor de toekomst.

Als u vervaldatums mist, loopt u bovendien het risico dat u in gebreke blijft bij een of meer van uw zakelijke leningen. Gemiste of late betalingen kunnen een negatieve invloed hebben op uw credit rating rating, en achterstallige bedragen kunnen aanzienlijk moeilijker worden om af te betalen. Wanneer u verschillende leningen van meerdere kredietverstrekkers heeft, kan het ook moeilijker zijn om betalingsregelingen te treffen als u achterloopt op uw leningen.

Wat zijn enkele alternatieven voor het stapelen van leningen?

Als u extra kapitaal nodig heeft, heeft u mogelijk financieringsopties die u kunnen helpen stapelen van leningen te voorkomen. Houd er rekening mee dat uw opties afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder uw kredietstatus en cashflow. Hier zijn een paar alternatieven voor het stapelen van leningen:

  • Zoek financiering bij uw oorspronkelijke geldschieter: Mogelijk kunt u aanvullende financieringsrondes van uw oorspronkelijke geldschieter veiligstellen. Zakelijke kredietverstrekkers zijn misschien eerder bereid om excess financiering te verstrekken als u een goede klant bent geweest en op tijd hebt betaald.
  • Overweeg doorlopend krediet: U kunt aanvullende leningproducten aanvragen om toegang te krijgen tot more kapitaal wanneer de cashflow laag is. Doorlopend krediet, inclusief een zakelijke kredietlijn of zakelijke creditcard, zijn twee betrouwbare financieringsopties die u kunt gebruiken om de cashflow aan te vullen.
  • Uw lening herfinancieren: Als uw cashflow is verbeterd sinds u uw zakelijke lening hebt afgesloten, kunt u mogelijk more geld of gunstigere voorwaarden regelen bij uw bestaande geldschieter. Neem contact op met uw kredietverstrekker om de mogelijkheden voor herfinanciering te bespreken.

Bonnie

Bonnie is een transplantatie in Chicago die zich inzet om de wereld op een dubbeltje te zien. Als fervent nieuwsjunkie met affiniteit voor financiën helpt ze graag anderen om meer te doen satisfied minder.

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.