March 24, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Vraag MarketingSherpa: goedkeuring krijgen voor uw marketingideeën van de zakelijke leiding van uw bedrijf of van klanten

7 min read
Vraag MarketingSherpa: goedkeuring krijgen voor uw marketingideeën van de zakelijke leiding van uw bedrijf of van klanten

We krijgen regelmatig vragen van onze e-mail abonnees marketingadvies vragen. In plaats van die antwoorden te verbergen in een één-op-één e-mailcommunicatie, publiceren we af en toe bewerkte uittreksels van sommige van deze gesprekken hier op de MarketingSherpa-blog site, zodat ze ook andere lezers kunnen helpen. Als je vragen hebt, laat het ons weten.

Beste MarketingSherpa: Daniel, ik vraag me af of ik een gedachte kan delen uit een gesprek fulfilled een “specialist” op het gebied van digitale marketing die ik vandaag had….

Theorie:

Als bijna alle advertenties/campagnes/benaderingen waarschijnlijk zwakke VP’s (waardeproposities) en niet-overtuigende CTA’s (phone calls-to-action) hebben, zou een alternatieve benadering voor het leveren van marketingkennis zijn om de meest waarschijnlijke middelmatige producten te identificeren? resultaat benadert. Zou dat meer invloed hebben op de marketingprestaties dan te vertrouwen op de belangrijkste perceptie die MECLABS probeert over te brengen op basis van fundamentele zaken?

Mijn gedachte is dat hoe challenging een echte marketeer ook probeert om de basisprincipes te gebruiken, uiteindelijk de besluitvormers, die de basisprincipes nooit zullen begrijpen, zich tegen de aanpak zullen verzetten 10 gunste van een vergeefse inspanning waarvan keer op keer is bewezen dat ze niet werkt.

Hier is hoe je het goed doet

compared to

Op basis van je waardeloze aanpak die je achieved heel je hart lijkt te willen verdedigen, kun je het beste minder verspillen doorway je doel op deze manier aan te pakken.

Gedachten?

Geachte lezer: Ik bespeur enige frustratie bij het aan boord krijgen van een klant? Of door samen te werken achieved zakelijke beslissers geef prioriteit aan uw marketinguitgaven?

Uiteindelijk neemt degene die de cheque uitschrijft de beslissing. En het beste wat we kunnen doen, is hopen het in een zo positief mogelijke richting te beïnvloeden. Ik neem aan dat dit erg lijkt op andere industrieën, zoals bijvoorbeeld de overheid.

Dus ja, tenzij we de uiteindelijke beslisser zijn, zal de promoting die we produceren nooit foutloos en fantastic zijn. Maar het is onze taak om iets dat bijvoorbeeld 20% goed is, te nemen en het te verschuiven naar 50% goed. Dat is niet 100%, maar het is beter dan .

Zoals Confucius zei: “Beter een diamant met een fout dan een kiezelsteen zonder.”

Begrijp me nu niet verkeerd. Ik zeg niet dat je het gewoon moet laten glijden. De typische brainstormtechniek om te doen alsof er geen slechte ideeën zijn, helpt eigenlijk niet. (Het heet regressie naar het gemiddelde, zegt Harvard Company Assessment).

Als marketeer moet je de stem van de klant zijn en een pleitbezorger voor het publiek. Zonder kwaliteitsvolle interne marketing and advertising krijgt de wereld ideeën zoals Zippo-parfum. En nee, dat idee verzin ik niet. Je kunt erover lezen in dit artikel in de New York Instances: Merken breiden zich achieved zorg uit naar nieuwe niches, maar niet zonder risico.

Hier zijn vijf tactieken om u te helpen het jawoord te winnen voor uw volgende marketingstrategie…

Dit vraagt ​​om een ​​waardevoorstel

Het is in wezen interne marketing. Zie het belang van deze taak niet above het hoofd. Zoals alles dat de moeite waard is om te doen, vereist het een investering van uw tijd en aandacht. Ik was in gesprek satisfied een channel marketingmanager bij een Fortune 500-technologiebedrijf, toen iets wat ze zei me echt opviel. Ze werkte aan een grote direct nurturing-campagne en ongeveer de helft van de tijd die ze aan dit venture besteedde, besteedde ze aan de interne verkoop van het venture (vanaf Interne Marketing: De 3 mensen aan wie je moet verkopen in je eigen kantoor).

Je hebt een nodig waardepropositie op prospectniveau voor elk style betrokken beslisser, evenals een waardepropositie op procesniveau voor de actie zelf.

We hebben deze tool gebouwd om onze lezers te helpen – Gratis sjabloon om u te helpen goedkeuring te krijgen voor voorgestelde projecten, campagnes en ideeën.

En ook dit free of charge sjabloon – Hoe u uw internet marketing- en advertentie-ideeën aan uw baas en klanten kunt verkopen (met free of charge sjabloon)

Testen kan helpen

Soms hebt u rechtstreekse gegevens nodig om de kracht van uw idee te bewijzen. A/B-testen is een manier om die gegevens te verkrijgen.

Je zou iets kunnen zeggen in de trant van: “Oké, laten we het op jouw manier proberen, probeer het op mijn manier en laat de klant beslissen.”

We hadden eigenlijk een goed voorbeeld hiervan intern in onze eigen organisatie – Kop schrijven: hoe een junior marketeer de kop van de CEO satisfied 92% versloeg

Geef voorlichting around nieuwe technologie

Soms krijg je tegenwerking omdat de beslisser de betrokken technologie gewoon niet begrijpt.

Informeer leidinggevenden above de nieuwste technologie en waarom hun pushback naar uw ideeën misschien niet logisch is. Laat ze zelf de gebreken in hun logica zien. Zo creëerde MECLABS (moederorganisatie van MarketingSherpa) een gratis cursus mobiele optimalisatie om marketeers te helpen begrijpen welke overwegingen ze moeten nemen voor conversie-optimalisatie en messaging, specifiek in een mobiele omgeving.

Samenwerken

Zie het nooit als een gevecht tussen mij en jou.

Geef de beslissers waarmee u werkt het voordeel van de twijfel: zij willen waarschijnlijk hetzelfde als u. Zakelijke resultaten. En blije klanten.

Ze hebben misschien niet zoveel tijd besteed aan het challenge of de doelstelling als jij. Ze hebben andere zorgen.

Probeer wat van hun tijd vrij te maken voor a workshop waardepropositie om samen de fundamenten van uw marketing and advertising op te bouwen. Of organiseer op zijn minst een vergadering om een ​​concurrentieanalyse te presenteren.

Goedbedoelende, bekwame mensen kunnen toch tot andere conclusies komen. Maar nadat je samen de reis hebt gemaakt, zul je hun redenering beter kunnen begrijpen en zullen ze eerder begrijpen waarom je de aanpak voorstelt die je hebt gekozen.

Aid ze de klantervaring te voelen

“Zouden GM-managers niet meer te weten komen in excess of de problemen waarmee klanten worden geconfronteerd, [exec William Hoglund] werd gevraagd of ze in gebruikte auto’s moesten rijden en reparatieproblemen moesten oplossen zoals iedereen, ” James Risen schreef in de LA Periods.

U kunt een verbroken verbinding hebben satisfied een beslisser omdat deze te ver verwijderd is van de klantervaring.

Deel in dat geval, voordat u uw ideeën presenteert, een vorm van de klantervaring fulfilled hen.

Ik werd aangemoedigd om deze regel van Gabriel T. Rubin te zien in The Wall Road Journal onlangs, “GOP Rep. Peter Meijer van Michigan en Democratische Rep. Dean Phillips van Minnesota ruilen schoeisel op de trappen van het Capitool om ‘een mijl in de schoenen van iemand anders te lopen’.”

Een beetje ironisch natuurlijk. Maar als nationale leiders bereid zijn om het uit te proberen, kunnen onze zakelijke besluitvormers dat ook.

Als je ze niet letterlijk in de schoenen van je klant kunt plaatsen, start out je pitchmeeting dan in ieder geval achieved een paar dia’s die duidelijk illustreren hoe klanten het product of de company van het merk ervaren. Directe feed-back van klanten, bijvoorbeeld klantrecensies of beoordelingen, kan leidinggevenden echt verhelderen. Zorg er wel voor dat de beoordelingen nauwkeurig een grote groep klanten vertegenwoordigen en geen uitbijter zijn.

Lezer, u bent lang niet de enige achieved deze strijd. Ik merk dat wij marketeers vaak beter extern zijn dan intern. Veel succes satisfied het verkrijgen van goedkeuring voor uw ideeën.

Beste MarketingSherpa: Heel erg bedankt hiervoor. Alles wat je zegt resoneert en valideert.

Ik vind uw vermelding hiervan erg interessant: “Maar het is onze taak om iets dat bijvoorbeeld 20% goed is, te nemen en het te verschuiven naar 50% goed. Dat is geen 100%, maar het is beter dan .”

Het ondersteunt misschien mijn oorspronkelijke gedachte dat het probleem dat ik heb geprobeerd op te lossen niet echt een nauwkeurig begrip is van het echte probleem.

“Ondermaatse marketingprestaties” kunnen in feite een symptoom van een probleem zijn, en dit kan zijn waar mijn frustratie vandaan komt.

Ik heb het gevoel dat ik ondermaatse prestaties heb proberen op te lossen door vol te houden dat een fundamentele principebenadering de enige manier is (Person with a Hammer Syndrome).

Ik denk dat als ik mijn perceptie zou aanpassen op een manier die beter aansluit bij de grondgedachte van de beslisser, ik denk dat ik weer plezier zal beleven aan het oplossen van marketingproblemen zonder te verwachten dat de motor vanaf het start best moet zijn. Dit is een dwaze boodschap wanneer u werkt in een onvolmaakt zakelijk landschap.

Het kan een goede aanpak zijn voor een gebouw dat een probleem heeft, ook al is de logische keuze niet om het gebouw af te breken… gebouw, price range, tijdlijn, resultaat, and so forth.

Ik waardeer het enorm dat ik dit soort dingen kan bespreken achieved iemand die het snapt.

Nogmaals bedankt,

Je kunt Daniel Burstein, Senior Director, Material & Promoting, MarketingSherpa en MECLABS Institute, volgen op Twitter @Daniel Burstein.

Gerelateerde bronnen

Vijf guidelines van een CEO van de persoonlijke verzorgingsindustrie voor het vaststellen (en verkrijgen van goedkeuring) van uw marketingbudget

Wat zijn de meest waardevolle marketingvaardigheden? (met gratis bronnen om die vaardigheden te verbeteren)

1.681 (en er komen er nog steeds) free of charge business enterprise- en marketingcasestudy’s – Een andere geweldige manier om uw pleidooi voor een marketingidee te verdedigen, is doorway een casestudy te delen achieved besluitvormers

Daniël Burstein

In excess of Daniël Burstein

Daniel Burstein, Senior Director of Editorial Content material, MECLABS. Daniel houdt toezicht op alle content en advertising and marketing afkomstig van de merken MarketingExperiments en MarketingSherpa, terwijl hij helpt bij het vormgeven van de redactionele richting voor MECLABS – op zoek naar bruikbare informatie terwijl hij optreedt als pleitbezorger voor het publiek. Daniel is ook spreker en moderator bij live evenementen en webinars. Voorheen was hij de belangrijkste schrijver achter de publicatie-engine van MarketingExperiments – van webklinieken tot onderzoeksjournalen tot de site. Voordat hij bij het crew kwam, was Daniel vice-president van MindPulse Communications – een boutique communicatieadviesbureau gespecialiseerd in IT-klanten zoals IBM, VMware en BEA Systems. Daniel heeft 18 jaar ervaring in copywriting, redactie, interne communicatie, gross sales enablement en field promoting communicatie.

Categorieën: LeiderschapLabels: Executive Invest in-in, marketingcampagnes, marketingideeën, marketingstrategieën, pitch

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.