June 6, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey verdedigt de verkoop van het bedrijf aan Elon Musk: het is een ‘nieuwe reset’

2 min read
Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey verdedigt de verkoop van het bedrijf aan Elon Musk: het is een 'nieuwe reset'

Voormalig Twitter-CEO Jack Dorsey belde recente on the web aanvallen op zijn voormalige werknemers “gevaarlijk” terwijl hij de schuld op zich nam voor controversiële inhoudelijke beslissingen die het bedrijf onder zijn leiding nam.

Dorsey schreef in een blogpost Dinsdag dat Twitter uiteindelijk te veel macht experienced om onder zijn leiding inhoudelijke beslissingen te nemen. Gebruikers hadden meer controle moeten hebben more than wat ze on the net zien, en Twitter heeft daar slecht werk van gemaakt, zei hij. Dorsey voegde eraan toe dat hij die ideeën “volledig had opgegeven” nadat start 2020 een activistische investeerder opdook.

“Ik had niet langer de hoop om er iets van te bereiken als een beursgenoteerd bedrijf zonder verdedigingsmechanismen (het ontbreken van twin-class aandelen is een sleutel)”, zei hij. “Ik plande mijn vertrek op dat moment, wetende dat ik niet langer geschikt was voor het bedrijf.”

Twitter heeft de afgelopen week onder vuur gelegen na het vrijgeven van interne communicatie about moderatiebeslissingen, waaronder het verbod van voormalig president Donald Trump. De documenten, door de nieuwe eigenaar Elon Musk de “Twitter Information” genoemd, zijn gepubliceerd doorway journalisten die de miljardair naar Twitter heeft gebracht en wat hij noemde “ongebonden” toegang heeft gegeven.

Mensen die boos zijn above de beslissingen, hebben zich gericht op Twitter-medewerkers die erbij betrokken waren.

“De huidige aanvallen op mijn voormalige collega’s kunnen gevaarlijk zijn en lossen niets op”, zei Dorsey. “Als je de schuld wilt geven, richt het dan op mij en mijn acties, of het gebrek daaraan.”

Dorsey verdedigde de verkoop van Twitter aan Musk en zei dat door het bedrijf van de beurs te halen het de kans op een “nieuwe reset” heeft gekregen.

Onze nieuwe wekelijkse Impact Report-nieuwsbrief onderzoekt hoe ESG-nieuws en -tendencies de rollen en verantwoordelijkheden van de huidige leidinggevenden bepalen. Abonneer u hier.

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.