June 6, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Marketingstrategieën implementeren zichzelf niet

4 min read

Een marketingstrategie is bedrijfskritisch, vooral als u de status-quo wilt behouden of uw bedrijf wilt laten groeien. De volgende fase na het ontwikkelen van een marketingstrategie is het maken van een implementatieplan en hopelijk het gebruik van projectbeheersoftware (426% meer kans om succesvol te zijn als je deze ene zet doet) om ervoor te zorgen dat je middelen toewijst, budgettaire behoeften identificeert en een tijdlijn creëert van tactische en campagneresultaten.

Hopelijk, als uw strategie goed is ontwikkeld, heeft u KPI’s voor elke marketingtactiek en activa, die duidelijk aangeven wat u precies moet bereiken.

We gebruiken het Robotic Marketer-technologieplatform voor marketingstrategie om dit proces te versnellen, waarbij we slechts een paar uur nodig hebben om een ​​teamworkshop te faciliteren die gemakkelijk kan worden bereikt dankzij het vraag- en antwoordformaat van de software package.

Het neemt ook de noodzaak weg om een ​​implementatieplan te ontwikkelen, aangezien de technologie het uitspuugt wanneer het gebruikers een uitgebreide marketingstrategie van meer dan 50 pagina’s biedt. Het neemt ook de toegevoegde taak van de Government Summary voor managementteams weg, waardoor er meer tijd is om creatieve inhoud te ontwikkelen en een marketingcadans en relevante campagnes uit te rollen.

Er zijn een aantal uitdagingen bij de implementatie:

Uitstelgedrag

Marketingteams zijn vaak verstrikt in een uitstelfase die verschillende problemen veroorzaakt om aan de slag te gaan. Verantwoordelijk worden gehouden by means of projectbeheersoftware zoals Asana verandert het spel om aan de slag te gaan en de doelen te bereiken die in het plan zijn uiteengezet.

Written content creatie

Doorway een bron te vinden die inhoud maakt en indien nodig AI-technologie zoals Jasper.ai te gebruiken, kunt u gemakkelijk en snel inhoud maken. Content material moet pertinent zijn voor je doelgroep, dus denk niet dat kunstmatige intelligentie alleen al je written content voor je kan schrijven. U hebt een contentschrijver nodig om ervoor te zorgen dat de inhoud op uw doelgroep is afgestemd en in staat is om de rommel te doorbreken die doelgroepen elke dag zien.

Slechte implementatie

Wanneer de strategie ideal is, maar de implementatie slecht, zal geen enkele goede strategie het probleem oplossen. Slechte uitvoering van een marketingstrategie kan ertoe leiden dat groups en in het bijzonder het administration gaan twijfelen aan de strategie, terwijl het in feite de ontoereikendheid van de implementatie is

Snelle winsten

Iedereen is op zoek naar een snelle overwinning, maar soms is de beste strategie om ervoor te zorgen dat je een goed uitgevoerd strategy hebt waarmee je mijlpalen kunt bereiken. Een snelle overwinning voelt misschien goed, maar op de lange termijn is het vaak precies dat.

Veel groups raken ontbonden wanneer een marketingstrategie niet van de grond komt zoals bedoeld. In plaats van op koers te blijven en te werken aan de kwaliteit van de tactiek (creatief, inhoud, levering), geven ze het te snel op en veranderen ze van koers.

Bronnen

Er zijn zoveel bronnen about marketingstrategie – zoek het maar op op Google. Maar hoeveel bronnen, boeken en casestudy’s leiden u echt tot in detail door de implementatie? Enkele.

Bureaucratische obstakels

Kantoorpolitiek en ‘voorkeuren’ van professionals kunnen de implementatie van een marketingstrategie vaak vertragen of stoppen. Voor sommige professionals geeft het geloofwaardigheid aan het verlaten van een bedrijf, en voor bureaus verliezen ze vaak, wanneer goedkeuringen traag zijn, hun interesse in het account.

In grotere organisaties kan de ‘eigenaar’ van een bepaald marketinggebied een wegversperring opwerpen, of het goedkeuringsproces is traag (op zijn most effective). Juridisch is altijd een uitdaging, vooral als ze aan de conservatieve kant spelen en natuurlijk zijn er de nieuwe “ontwaakte” human resource-groups die ervoor willen zorgen dat elke campagne iedereen aanspreekt (zelfs als deze niet op iedereen is gericht).

Medewerkers die het expertise niet hebben

De onuitgesproken “implementatiekiller” is de talentenpool. Tenzij je je onder een steen hebt verstopt, heb je de talentenpool de afgelopen 12 maanden op zijn very best zwak gevonden. Veel bedrijven gebruiken ‘wat ze kunnen krijgen’ in plaats van het beste beschikbare talent. Als je een team hebt van gemiddelde marketeers, tenzij ze de wens hebben om de beste van de beste te zijn en hun vaardigheden voortdurend te verbeteren, zul je merken dat de implementatie van je marketingstrategie dit weerspiegelt.

Een marketingstrategie sterke creatieve implementatie juiste tech stack general performance monitoring = marketingsucces. Klinkt makkelijk – toch? Dat kan als je maar de juiste technologie hebt: Robotic Marketer voor marketingstrategie, Mailchimp voor e-mailmarketing, Nimble voor CRM, Adobe’s Marketo voor marketingautomatisering, RM digitaal dashboard SEMRush voor Search engine optimization en Hootsuite voor automatisering van sociale media. De relaxation hangt af van het talent van je staff.

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.