June 6, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Kost innovatie veel? • Derek Cheshire

2 min read
Kost innovatie veel?  • Derek Cheshire

kosten van innovatie

Hoeveel is veel? Een miljoen dollar kan voor sommigen veel zijn en voor anderen een klein bedrag.

Als u van prepare bent te besteden aan innovatie, hangt het ook af van wat u precies koopt.

Het woord Innovatie omvat een veelheid aan activiteiten, maar op het meest basale niveau kunt u voor zeer lage kosten nieuwe ideeën voor producten of diensten creëren.

Als vuistregel heb ik tijdens het geven van workshops around het genereren van ideeën gemerkt dat om een ​​idee te krijgen dat het overwegen waard is, we minstens 10 ‘off-the-wall-ideeën’ moeten genereren. Om een ​​enkel idee te krijgen dat het onderzoeken of ontwikkelen waard is, hebben we ten minste 10 van deze ideeën nodig.

De ‘gulden snede’ is dus ongeveer 100 op 1. Als je weet hoeveel ideeën je nodig hebt, dan heb je greep op de hoeveelheid tijd die je opzij moet zetten. Hoe je dit in een organisatie doet, is aan jou.

Ideeën zijn nog maar het start. Wat voor soort systeem heb je om ideeën wide te leggen? U moet zoveel mogelijk informatie vastleggen voor toekomstig terugroepen. Werkt dit systeem voor ideeën die ‘uit de lucht vallen’?

Alles wat je doet moet op de een of andere manier worden geëvalueerd, dus wie oordeelt? Is het de baas, een groep gurus, een focusgroep of misschien naïeve omstanders? Kinderen zijn hier van mother nature goed in, als ze het ‘niet snappen’ weet je het meteen.

Is dat het? Welnee. Je hebt methoden nodig om dingen uit te proberen (spelen of prototyping) en leren huge te leggen. Hopelijk gaat alles goed, maar er zijn enkele mislukkingen (herinner je je Coca Cola Black nog?).

Er is niet meer is er? Wel, ja. Als u iets gaat produceren als gevolg van uw innovatieactiviteit, kan dit ook wat more kosten met zich meebrengen, die u misschien wilt meenemen in uw totale innovatiekosten of die u wilt terugverdienen van de verkoop. Als je nog nooit het pad van innovatie hebt gevolgd, geef je misschien geld uit aan organisatiecultuur en gedrag.

Blijf ook uit de buurt van het Black Hole of Innovation. Het kan eerder een verlies worden dan een rendement op de investering. Lees meer about zwarte gaten. Laat je echter niet afschrikken, de winst kan de kosten ver overtreffen.

Laten we eens kijken hoe u uw innovatie-inspanningen kunt verfijnen

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.