June 4, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Hoe u uw webverkeer kunt controleren

5 min read
Hoe u uw webverkeer kunt controleren

Hoe u uw webverkeer kunt controleren

Alleen een site hebben is niet genoeg. Als u uw investering wilt maximaliseren, moet u de bezoekers van uw web page volgen en bijhouden wat ze doen zodra ze aankomen. Dit zal u helpen bij het verhogen van verkeer en conversies.

“De sites van de meeste bedrijven presteren niet omdat ze hun doelstellingen negeren bij het opstellen van een webstrategie of niet meten hoe goed hun on-line promoting presteert ten opzichte van hun doelstellingen”, onthult Peter Hawtin, oprichter van webmarketingbureau Brand New Way. “U moet controleren of uw web page aan uw doelstellingen voldoet doorway de belangrijkste prestatie-indicatoren te meten.”

Ga aan de slag satisfied webanalyse

Google Analytics is een van de meest gebruikte equipment voor webanalyse. Het is populair omdat het gratis is en een breed scala aan functies bevat.

“Er zijn meer geavanceerde, betaalde applications beschikbaar, maar voor de meeste kleine bedrijven zijn de gratis instruments voldoende”, adviseert Hawtin.

Het volgen van gebruikers is gestandaardiseerd in de meeste pakketten. Aan elke pagina van uw web site moet een trackingcode worden toegevoegd. Dit maakt het voor uw analyseprogramma mogelijk om gebruikers te volgen terwijl ze doorway uw web site navigeren.

U kunt uw trackingcode onmiddellijk toevoegen met behulp van verschillende tools voor het maken van web sites. Zo niet, dan kan een IT-supplier of webontwikkelaar wellicht helpen.

Wat te volgen met webanalyses

Analytics kan worden gebruikt om een ​​breed scala aan belangrijke onderwerpen te meten.

Het aantal websitebezoekers is meestal de eerste element die de meeste bedrijven overwegen. De meeste analysesoftware geeft twee verschillende statistieken weer:

  • Totaal aantal bezoekers (ook wel genoemd sessies). Dit cijfer telt elk bezoek aan uw internet site, zelfs als dezelfde persoon meer dan eens is teruggekeerd.
  • Unieke bezoekers (ook wel genoemd gebruikers). Dit cijfer filtert herhalingsbezoeken uit, dus elke persoon wordt maar één keer geteld.

Het aantal paginaweergaven is een andere veelgebruikte statistiek. Dit houdt bij hoeveel verschillende webpagina’s bezoekers hebben bekeken. Bovendien moet u evalueren welke pagina’s populair zijn en waarom. Kun je wat effectief is voor andere pagina’s gebruiken om de prestaties van andere pagina’s te verbeteren?

Bovendien zou u in uw analysepakket moeten kunnen achterhalen waar ter wereld uw bezoekers vandaan komen, hoe ze u hebben gevonden (organisch, immediate of zoeken) en welke apparaten ze gebruiken. Dit soort inzichten kan u potentiële nieuwe markten laten zien (bijvoorbeeld als u veel verkeer uit een bepaald land krijgt) of webontwikkelingswerk dat u mogelijk nodig heeft (bijvoorbeeld als uw internet site niet mobielvriendelijk is en u veel mobiel verkeer).

Waar komen je bezoekers vandaan?

U kunt bepalen welke on the internet marketinginitiatieven het meest succesvol zijn door te weten hoe bezoekers uw web page hebben gevonden.

One-way links op andere sites zijn een manier waarop internet sites verkeer krijgen. Deze staan ​​​​bekend als “verwijzers” en de informatie die ze bieden is ongelooflijk waardevol. Uw verwijzers laten u bijvoorbeeld weten wanneer er een recensie above uw bedrijf is geplaatst die naar uw website linkt.

Zoekmachines zijn een andere bron van websitebezoekers. U moet op de hoogte zijn van de zoektermen die mensen gebruiken om uw web-site te vinden en van de manier waarop zoekmachines uw bedrijf en zijn rivalen rangschikken.

Omdat bezoekers mogelijk afkomstig zijn van zoekwoorden en zoekmachines waarvan u niet op de hoogte bent, kunnen webstatistieken met betrekking tot zoeken vaak verhelderend zijn.

Analytics kan worden gebruikt om specifiek verkeer te volgen van marketingcampagnes of advertenties die u uitvoert. U moet een doel voor ogen hebben en uw campagne evalueren om te zien hoe goed het dat doel bereikt.

“Kleine bedrijven hebben vaak niet de middelen om alle vormen van on the net advertising and marketing uit te voeren, dus moeten ze kijken waar het de moeite waard is en hun inspanningen daarop richten”, legt Hawtin uit.

Webanalyses kunnen de locatie van een bezoeker bepalen en u laten weten by means of welke kanalen zij u hebben ontdekt. Als u klanten op een bepaalde locatie wilt promoten, kan dit nuttig zijn.

Analytics kan je vertellen waar een bezoeker vandaan komt, maar ze verzamelen geen persoonlijke gegevens, waardoor het onmogelijk is om ze te identificeren. De meerderheid installeert echter wel kleine bestanden die cookies worden genoemd op de computers van gebruikers, daarom moet u mogelijk bezoekers informeren in overeenstemming fulfilled de EU-cookieregelgeving.

Houd bij hoe bezoekers uw web page gebruiken

Hoe gebruikers omgaan achieved uw web page zegt veel more than de navigatie en inhoud. U kunt de internet site ontwikkelen en de conversiepercentages verhogen doorway dit te analyseren.

“Ontdek welk deel van de mensen dat naar uw web page komt, daadwerkelijk doet wat u wilt dat ze doen”, zegt Hawtin. Uw doel is meestal om bezoekers te overtuigen een belangrijke actie uit te voeren, ook wel een ‘Evenement’ of ‘Doel’ genoemd. Bijvoorbeeld:

  • een bericht delen of ‘liken’ op sociale media
  • get in touch with satisfied u opnemen by way of een on the web formulier
  • aanmelden voor uw e-nieuwsbrief
  • een aankoop doen

U kunt bijvoorbeeld een doel instellen dat bijhoudt wanneer iemand een aankoop doet en hoeveel geld hij uitgeeft.

U kunt bezoekers bijhouden die afhaken. U kunt deze gebruiken om problemen achieved uw on-line bestelprocedure op te sporen. Als de conversiepercentages laag zijn, kunt u elke stap van het bestelproces analyseren om te zien hoe u het gebruiksvriendelijker kunt maken.

“Je krijgt een hogere conversieratio doorway een on the internet formulier te stroomlijnen of een snellere betalingsgateway te bieden, omdat klanten eerder geneigd zijn het proces te voltooien”, betoogt Hawtin.

Het is mogelijk dat sommige elementen van uw website niet effectief zijn. Als uw web site inhoudsgestuurd is, moet u deze voortdurend bijwerken of verbeteren.

Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat u actie onderneemt op basis van de gegevens die u vindt.

“Het heeft geen zin om analyses te gebruiken als je er niets mee gaat doen”, concludeert Hawtin. “Maar als je elk kwartaal een verbetering van 1% of 2% kunt aanbrengen in je resultaten, op foundation van wat het je vertelt, is het een waardevolle oefening.”

Bel MCDA CCG, Inc vandaag nog voor vragen in excess of het verbeteren van webverkeer

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.