doctor, research, chemical-3822863.jpg

Het nut van de Anti-Legionella Functie in Elektrische Boilers

Elektrische boilers zijn een essentieel onderdeel van veel huishoudelijke en industriële verwarmingssystemen. Een van de belangrijkste functies van deze apparaten is de anti-legionella-functie. Deze functie is niet alleen belangrijk voor de veiligheid van het water dat we gebruiken, maar draagt ook bij aan de totale efficiëntie van de boiler. In dit artikel duiken we dieper in het nut van de anti-legionella functie in elektrische boilers.

Wat is Legionella en waarom is het een probleem?

Legionella is een bacterie die aanwezig kan zijn in water.

Wanneer ingeademd, kan het leiden tot ernstige ziektes zoals de veteranenziekte, een ernstige vorm van longontsteking.

Deze bacterie groeit vooral goed in stilstaand water tussen 20 en 50 graden Celsius.

Waarom is de Anti-Legionella Functie Belangrijk?

Gezondheid en Veiligheid

Het belangrijkste voordeel van de anti-legionella functie is het beschermen van de gezondheid van gebruikers.

Legionella kan ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder longontsteking, dus het is essentieel om het risico van blootstelling te minimaliseren.

Efficiëntie en Duurzaamheid

De anti-legionella functie draagt ook bij aan de algehele efficiëntie en duurzaamheid van elektrische boilers. Door regelmatig bacteriën te doden, blijft de boiler efficiënt werken en kan hij langer meegaan, waardoor gebruikers geld besparen op vervangings- en reparatiekosten.

Het belang van regelmatige controles

Het regelmatig controleren van de anti-legionella functie in elektrische boilers is cruciaal om ervoor te zorgen dat deze correct werkt.

Dit omvat het controleren van de temperatuurinstellingen en het ervoor zorgen dat de boiler op regelmatige basis de vereiste temperatuur bereikt om legionellabacteriën te doden.

Let dus op de temperatuur instelling

De anti-legionella functie in elektrische boilers van Wesen is een essentieel onderdeel van het zorgen voor veilig en efficiënt watergebruik. Het biedt bescherming tegen gezondheidsrisico’s en draagt bij aan de efficiëntie en duurzaamheid van de boiler.

Door de functie regelmatig te controleren en ervoor te zorgen dat deze correct werkt, kunnen gebruikers er zeker van zijn dat ze hun water veilig en efficiënt gebruiken.