March 24, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Fortissimo geïnteresseerd in de overname van de fabriek in Blades

2 min read
Blades Technology, Nahariya  credit: Bar-El

&#13

Het Israëlische non-public equity-fonds Fortissimo Funds is geïnteresseerd in de overname van de fabriek van Blades Know-how in Nahariya. Een bron dicht bij de zaak heeft “Globes” verteld dat Fortissimo, geleid door oprichter en beherend vennoot Yuval Cohen, die investeert in de Israëlische industrie, heeft ingestemd satisfied een ontmoeting met het administration van Lahavim, dat op zoek is naar manieren om de fabriek open te houden.

&#13

Bronnen hebben “Globes” verteld dat Fortissimo, na publicatie in excess of de verwachte sluiting van de fabriek en het ontslag van de 900 werknemers, werd benaderd doorway tussenpersonen die een ontmoeting wilden regelen tussen de hoofden van het private equity-fonds en het administration van Blades. Fortissimo stemde in satisfied de bijeenkomst om beter te begrijpen wat erbij komt kijken.

&#13
&#13
&#13
&#13

&#13
&#13
&#13
&#13

Pratt & Whitney is van system Blades in 2025 te sluiten

&#13

Blades Technologies produceert fulfilled precisie gesmede en machinaal bewerkte bladen voor straalmotoren en is eigendom van de Amerikaanse ruimtevaartgigant Pratt & Whitney. Het bedrijf heeft drie fabrieken in Israël in Nahariya en Tefen in Galilea.

&#13

In een quick die get started december aan de werknemers werd gestuurd, schreef de CEO van Blades, Igor Krapovinsky: “Al tientallen jaren is Blades Technological innovation voor velen van ons – zowel administrators als werknemers – niet alleen een bron van inkomsten, maar ook een bron van trots en een huis. Helaas heeft de fabriek al geruime tijd aanzienlijke verliezen opgebouwd die groeien. De productieprocessen die tegenwoordig bij Blades Technological know-how bestaan, stellen ons niet in staat om de productiviteit op peil te houden op een manier die economisch haalbaar zou zijn, vanwege de lagere vraag voor compressorbladen.”

&#13

Blades-medewerkers kregen te horen dat Pratt & Whitney heeft besloten de productie van compressorschoepen in Israël halt te zetten in een proces dat in 2025 zal zijn voltooid en dat de meeste van de 900 werknemers van de fabriek in Nahariya zullen worden ontslagen. Krapovinsky schreef aan werknemers dat het bedrijf het belang van zijn aankondiging en toekomstige zorgen about werkgelegenheid begrijpt en beloofde om zoveel mogelijk bij de zaak te helpen.

&#13

Gepubliceerd doorway Globes, Israel small business information – en.globes.co.il – op 13 december 2022.

&#13

© Copyright van Globes-uitgever Itonut (1983) Ltd., 2022.

&#13
&#13

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.