February 4, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Fed-renteverhoging dreigt nadat marktrally bruist; Tesla-aandelen bereiken nieuwe dieptepunten, zoals Elon Musk dit toegeeft

7 min read
Fed-renteverhoging dreigt nadat marktrally bruist;  Tesla-aandelen bereiken nieuwe dieptepunten, zoals Elon Musk dit toegeeft

Dow Jones-futures stegen begin woensdag bescheiden, samen met S&P 500-futures en Nasdaq-futures. Alle ogen wachten op de aankondiging van de vergadering van de Federal Reserve en Fed-chef Jerome Powell. Vooruitzichten voor renteverhogingen door de Fed zullen de sleutel zijn.
XDe rally op de aandelenmarkt sloot iets hoger, maar na aanvankelijk een achterstand op te lopen op een tamme CPI-inflatierapport. Veelbelovende bewegingen van leidende aandelen zakten over het algemeen in of daalden lager.

Tesla (TSLA) dook dinsdag naar nieuwe dieptepunten op de bearmarkt, nu het sentiment beslist bearish wordt voor de EV-gigant. TSLA-aandelen zijn in grote hoeveelheden verkocht. CEO Elon Musk leek woensdag zelf de bezorgdheid over de vraag naar Tesla toe te geven.

Onder de megacap-techneuten van Dow Jones, Appel (AAPL) wist een sterke vroege winst uit te midden van berichten over een ingrijpende verandering in het App Store-model. Microsoft (MSFT) sloot hoger maar na het raken van de toetsweerstand.

Luchtvaartaandelen verkochten hard als een JetBlue (JBLU) waarschuwing toegevoegd aan recente zorgen over de reisvraag op weg naar 2023. United Airlines (UAL), dat de afgelopen weken flirtte met kooppunten, stortte woensdag in.

In de tussentijd, Algemeen Elektrisch (GE), Goldman Sachs (GS) en Peabody-energie (BTU) hebben allemaal steun gevonden op belangrijke niveaus en zijn in de buurt van mogelijke kooppunten. Peabody was de IBD-aandeel van de dag op dinsdag.

De video die in dit artikel is ingesloten, besprak de marktactie van dinsdag en analyseerde Tesla-aandelen, GE en Peabody Energy.

Fed-renteverhoging, Outlook

De Federal Reserve zal vrijwel zeker de rente met 50 basispunten verhogen om 14.00 uur ET, na vier opeenvolgende renteverhogingen van 75 basispunten door de Fed. Wat beleggers willen, zijn signalen over het rentebeleid van de Fed begin 2023.

Na het CPI-inflatierapport van dinsdag neigen de markten nu licht naar een renteverhoging met een kwartpunt op 1 februari.

De consumentenprijsindex van november kwam lager uit dan verwacht, met een maandelijkse stijging van 0,1%, of 0,2% exclusief voeding en energie. De CPI-inflatie daalde tot 7,1%, het laagste in een jaar en lager dan de 7,7% in oktober. De kern-CPI-inflatie daalde van 6,3% naar 6%.

De Fed zal ook driemaandelijkse economische projecties publiceren, samen met de prognoses van renteverhogingen door beleidsmakers. Dat zou inzicht kunnen bieden in waar beleidsmakers de “terminal” of peak fed funds rate zien.

Fed-chef Jerome Powell spreekt om 14.30 uur ET. Zijn opmerkingen over inflatie- en recessierisico’s en piektarieven van de Fed zullen van cruciaal belang zijn voor aandelen en staatsobligaties.

Dow Jones-futures vandaag

Dow Jones-futures stegen 0,4% ten opzichte van de reële waarde. S&P 500-futures stegen 0,4% en Nasdaq 100-futures stegen 0,4%.

Onthoud dat actie van de ene op de andere dag in Dow-futures en elders niet noodzakelijkerwijs wordt vertaald in daadwerkelijke handel in de volgende reguliere beurssessie.


Doe mee met IBD-experts terwijl ze bruikbare aandelen analyseren in de beursrally op IBD Live


Beursrally

De rally op de aandelenmarkt begon dinsdag sterk, waarbij de belangrijkste indices allemaal de kortetermijnhoogtepunten op het CPI-inflatierapport opruimden. Maar de winst vervaagde aanzienlijk.

De Dow Jones Industrial Average sloot tijdens de beurshandel van dinsdag 0,3% hoger. De S&P 500-index klom 0,7%. De Nasdaq-composiet klom 1%. De small-cap Russell 2000 won 0,3%.

Apple-aandelen stegen intraday tot 149,97, maar sloten slechts 0,7% tot 145,47. Dat heeft zojuist de 50-dagenlijn heroverd. Apple zal zijn iPhone- en iPad-apparaten openstellen voor meerdere app-winkels in Europa, meldde Bloomberg, om de Europese regelgevers tevreden te stellen. Apple heeft de App Store de afgelopen jaren veranderd in een enorme geldverslinder.

Het Microsoft-aandeel steeg met 1,75% tot 256,92 en sloot boven het hoogste punt van 1 december. Maar de aandelen waren ver verwijderd van het hoogste punt van de ochtend van 263,92. MSFT-aandelen piekten precies op de 200-dagenlijn, een belangrijk weerstandsgebied.

De prijs van ruwe olie in de VS schoot met 3% omhoog tot $75,39 per vat.

Het rendement op 10-jaars Treasuries zakte met 11 basispunten naar 3,5%, hoewel de intraday-dieptepunten van 3,43% lagen. Het rendement op tweejaars schatkistpapier, dat nauwer verband houdt met het beleid van de Fed, daalde met 18 basispunten tot 4,22%.

ETF’s

Een van de beste ETF’s, de Innovator IBD 50 ETF (FFTY) steeg 0,8%, terwijl de Innovator IBD Breakout Opportunities ETF (BOUT) klom 0,9%. De iShares Expanded Tech-Software Sector ETF (IGV) steeg met 1,6%, waarbij MSFT-aandelen een belangrijk onderdeel waren. De VanEck Vectors Semiconductor ETF (SMH) voegde 1,7% toe. Als weerspiegeling van meer speculatieve verhaalaandelen, ARK Innovation ETF (ARKK) daalde 0,1% en ARK Genomics ETF (ARKG) steeg met 1,1%. Tesla-aandelen zijn een belangrijk aandeel in de ETF’s van Ark Invest, maar vooral in ARKK.

SPDR S&P Metals & Mining ETF (XME) steeg 0,8% en de Global X US Infrastructure Development ETF (PAVE) 0,9%. Amerikaanse Global Jets ETF (JETS) daalde met 2,85%, met UAL-voorraad en JetBlue beide componenten. SPDR S&P Homebuilders ETF (XHB) wonnen 1,8%, waarbij verschillende bouwers en woninggerelateerde retailers kracht lieten zien. De Energy Select SPDR ETF (XLE) knalde 1,9%. De Financial Select SPDR ETF (XLF) en Health Care Select Sector SPDR Fund (XLV) stegen beide met 0,3%.


Vijf beste Chinese aandelen om nu te bekijken


Aandelen om naar te kijken

GE-aandelen daalden met 0,4% tot 82,88 na het overschrijden van het 21-daags voortschrijdend gemiddelde intraday. General Electric boekte maandag een solide opmars vanaf een dieptepunt met een kooppunt van 81,40. Op een wekelijkse grafiek heeft het GE-aandeel voor het eerst sinds de uitbraak van begin november steun gevonden bij het voortschrijdend gemiddelde over 10 weken. Een sterke sprong vanaf deze niveaus, misschien wel boven de intraday high van dinsdag van 84,90, zou een koopmogelijkheid bieden.

De winsten van GE, hoewel ongelijk, zijn in 2022 hersteld, met een nog sterkere groei volgend jaar.

GS-aandelen hebben onlangs ook een uitbraak van cup-base doorbroken en steun gevonden op de lijn van 10 weken, onder het kooppunt van 358,72. De investeringsbank herstelt deze week. Volgens de analyse van MarketSmith werkt het Goldman-aandeel op een wekelijkse grafiek aan een 13-maanden cup-met-handvat-basis met een kooppunt van 389,68.

Op dinsdag stegen de aandelen met 1,5% tot 368,89, een fractie boven het voortschrijdend gemiddelde over 21 dagen, maar buiten de intraday-highs van 378,56. Een beweging boven de high van dinsdag zou een vroege toegang tot GS-aandelen kunnen bieden.

Peabody energievoorraad

BTU-aandelen stegen dinsdag met 2,2% tot 28,47, stuiterend van de lijnen van 50 dagen en 10 weken, maar stuitten op weerstand op de lijn van 21 dagen. Peabody-aandelen hebben een kooppunt van 32,99 op een consolidatie die bijna acht maanden teruggaat. Maar BTU-aandelen hebben, net als de algemene markt, de neiging van snelle vooruitgang, gevolgd door meer geleidelijke opnames, waarbij veel van de eerdere winst wordt afgestaan. Een beweging boven de intraday-hoogte van dinsdag van 29,08 zou een vroege intrede kunnen bieden vanuit zowel de 50-dagen als de 21-daagse lijnen, evenals het doorbreken van de neerwaartse trend van het handvat.

Tesla-voorraad

Tesla-aandelen openden hoger, maar gaven snel winst terug en draaiden toen scherp lager voor een tweede sessie op rij. Aandelen schoten door hun dieptepunten op de bearmarkt van 21 november en sloten 4,1% tot 160,95. Het volume was het zwaarst in meer dan een jaar, met verschillende andere high-trade terugtrekkingen in de afgelopen weken.

Het is mogelijk dat sommige grote TSLA-aandelenbeleggers of onderlinge fondsen aandelen verkopen naarmate ze lager breken en naarmate het jaar afloopt.

Meer in het algemeen heeft het aandeel Tesla sinds eind september ongeveer de helft van zijn waarde verloren. Scherpe uitverkoop werd gevolgd door lauwe, korte bounces.

Op dinsdag toonden gegevens aan dat de voertuigregistraties van Tesla China vorige week onder de prognoses lagen. Dat draagt ​​bij aan de bezorgdheid over de vraag in China en komt te midden van wijdverspreide berichten dat Tesla de productie van de fabriek in Shanghai zal vertragen en mogelijk de productie aan het einde van het jaar zal opschorten.

Elon Musk leek dinsdag te erkennen dat de vraag naar Tesla een probleem is. “Tesla zal geweldig zijn op de lange termijn, maar heeft geen controle over de macro-economische getijden”, twitterde Musk.

Hoewel een zwakke wereldeconomie waarschijnlijk een factor is, heeft Tesla ook te maken met groeiende concurrentie, vooral in China.

Ondertussen weegt de heerschappij van Elon Musk op Twitter op de aandelen van Tesla. Zijn aandacht lijkt gericht op Twitter versus de EV-gigant. Ondertussen hebben de steeds partijdiger wordende, trollende tweets van Musk zijn merkimago geschaad, vooral bij de Democraten. De zorg voor TSLA-aandelenbeleggers is dat de negatieven van Elon Musk potentiële kopers van Tesla EV’s zullen afschrikken.


Tesla versus. BYD: Welke EV-gigant is de betere koop?


Analyse van de marktrally

De rally op de aandelenmarkt barstte los bij de opening van dinsdag op het tamme CPI-inflatierapport, maar gaf al snel veel van die winst op.

Alle grote indices bereikten kort hun intraday-hoogtepunten van 1 december voordat ze zich terugtrokken. De S&P 500 sloot weer boven zijn 200-daags voortschrijdend gemiddelde. De Nasdaq bleef stuiteren van zijn 50-daagse en 21-daagse lijnen.

De Russell 2000 opende boven de 200 dagen, maar vervaagde ver onder dat niveau en eindigde onder de 21 dagen lijn.

Als de belangrijkste indices, met name de S&P 500, boven hun hoogtepunt van 1 december zouden uitkomen, zou dat een bullish teken zijn, maar niet noodzakelijkerwijs definitief. De huidige marktrally heeft een aantal grote eendaagse winsten opgeleverd, al snel gevolgd door pullbacks die die actie uitwissen. Dat maakte het moeilijk om op sterkte te kopen.

Het is niet verrassend dat veel aandelen tijdens de opening van dinsdag grote bullish bewegingen lieten zien, maar terugvielen voor kleine vorderingen of regelrechte verliezen. Megacaps zijn op zijn best neutraal, zoals Microsoft-aandelen, achterblijvers zoals Apple-aandelen of regelrechte verliezers zoals Tesla.


Time de markt met de ETF-marktstrategie van IBD


Wat nu te doen

De marktactie van dinsdag laat zien waarom beleggers niet meteen bij de opening moeten kopen, vooral wanneer de belangrijkste indices het nieuws niet volgen. Het laat ook zien waarom beleggers hun emoties onder controle moeten houden.

Als de markt sterk herstelt na de Fed-renteverhoging van woensdag en de opmerkingen van Fed-chef Powell, zullen er waarschijnlijk enkele koopmogelijkheden zijn. Maar voeg geleidelijk blootstelling toe, gebruik vroege ingangen en pullbacks voor iets veiligere ingangen.

Totdat de marktrally verschuift van schokkerige actie naar aanhoudende opwaartse trend, is het riskant om de blootstelling op te voeren.

Veel voorraden uit verschillende sectoren vormen zich. Dus je wilt voorbereid zijn en aan je watchlists werken. Blijf betrokken, zodat u als aandelen kunt optreden om kooppunten te wissen.

Lees The Big Picture elke dag om synchroon te blijven met de marktrichting en toonaangevende aandelen en sectoren.

Volg Ed Carson op Twitter op @IBD_ECarson voor beursupdates en meer.

DIT VIND JE MISSCHIEN OOK LEUK:

Waarom deze IBD-tool het zoeken naar topaandelen vereenvoudigt

Wilt u snel winst maken en grote verliezen vermijden? Probeer SwingTrader

Beste groeiaandelen om te kopen en te bekijken

IBD Digital: ontgrendel vandaag nog IBD’s premium aandelenlijsten, tools en analyses

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.