June 2, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Exportcontroles belemmeren de toegang van China tot de geavanceerde chipontwerpen van Arm

5 min read
Exportcontroles belemmeren de toegang van China tot de geavanceerde chipontwerpen van Arm

Alibaba, de Chinese technologiegigant, kan enkele van de meest geavanceerde chipontwerpen niet kopen nadat Arm had vastgesteld dat de VS en het VK geen licenties zouden goedkeuren om de technologie naar China te exporteren.

Het Britse bedrijf concludeerde dat de VS en het VK de verkoop van zijn nieuwste Neoverse V-serie niet zouden goedkeuren omdat de prestaties te hoog waren, aldus mensen satisfied kennis van het verkoopproces. De verhuizing heeft gevolgen voor de T-Head-chipeenheid van Alibaba en andere Chinese groepen.

Het is de eerste bekende keer dat Arm, eigendom van de Japanse technologie-investeerder SoftBank, heeft besloten dat het zijn meest geavanceerde ontwerpen niet naar China kan exporteren.

Neoverse V valt onder Wassenaar – een multilaterale regeling waarbij 42 landen betrokken zijn, ontworpen om te voorkomen dat technologie voor tweeërlei gebruik wordt omgeleid voor militair gebruik – maar Arm zou exportlicenties van de VS en het VK nodig hebben om de technologie te verkopen.

Het resultaat komt twee maanden nadat de VS strenge exportcontroles heeft aangekondigd om te voorkomen dat China geavanceerde chips bemachtigt of de technologie en apparatuur veiligstelt om in eigen land hoogwaardige halfgeleiders te maken.

Paul Triolo, een China- en technologie-professional bij het Albright Stonebridge Team-adviesbureau, zei dat de exportcontroles van de Amerikaanse handelsafdeling van 7 oktober ook de beperkingen hebben bijgewerkt op manieren die van invloed waren op het soort technologie dat Arm produceert.

“Sleutelbedrijven in de toeleveringsketen van halfgeleiders, waaronder IP-kernspelers zoals Arm . . . moeten bepalen of de mogelijkheden die in hun aanbod worden geboden, voldoen aan de technische vereisten van het nieuwe of deze overtreffen [October 7] handelsregelgeving”, zei Triolo.

Hoewel Arm licenties zou kunnen aanvragen om de technologie te verkopen, is de kans op succes erg laag gezien de Amerikaanse strategie om Chinese technologie die militaire toepassingen zou kunnen hebben, te weigeren. Toen de VS in oktober de nieuwe maatregelen introduceerden, benadrukte het dat er een vermoeden zou zijn om licenties te weigeren om technologie fulfilled betrekking tot geavanceerde chips naar China te exporteren.

Arm, met het hoofdkantoor in het VK maar aanzienlijke activiteiten in de VS, wordt gezien als kwetsbaar voor het gebruik van exportcontroles doorway de regering-Biden die gericht zijn op Peking. Web als technologiebedrijven in excess of de hele wereld vertrouwen Chinese bedrijven sterk op de ontwerpen van Arm om apparaten te bouwen, van smartphones tot servers.

“We hebben het gevoel dat de westerse wereld ons als tweederangs mensen ziet”, zei een ingenieur van Alibaba’s T-Head. “Ze zullen geen goede producten aan ons verkopen, zelfs niet als we geld hebben.”

De ingenieur zei dat de Amerikaanse sancties een tweeledig systeem creëerden en wees erop dat Neoverse V, dat vorig jaar werd uitgebracht, al doorway Amazon Net Products and services in de VS werd gebruikt voor zijn ultramoderne cloud computing-chip.

Het intellectuele eigendom van Arm ligt 10 grondslag aan de meeste chips in excess of de hele wereld en wordt gebruikt door de meeste bedrijven die geavanceerde technologieën ontwikkelen.

De toenemende spanningen tussen China en de VS hebben sommige Chinese chipbedrijven er al toe gedwongen te kijken naar het gebruik van een steeds geavanceerder open up-resource alternatief voor de ontwerpen van Arm, genaamd Risc-V.

Arm verkoopt ontwerparchitectuur voor processors – de elektronische chips in een laptop or computer die logische functies uitvoeren – en voor de ‘cores’, de eenheden binnen de processor die informatie ontvangen en verwerken.

In het afgelopen jaar heeft Arm verschillende nieuwe kernontwerpen uitgebracht, waaronder Neoverse N2 en Neoverse V1 en V2, waarvan de laatste tot nu toe de ideal presterende kernen zijn, met ontwerpen die worden gekenmerkt als afkomstig uit de VS.

Chinese bedrijven mogen Neoverse V2 en de vorige generatie, V1, niet kopen vanwege de Amerikaanse en Britse exportcontroles die verband houden met technologieën die onder Wassenaar staan ​​vermeld, volgens twee mensen die zijn ingelicht over de redenering achter de verhuizing.

De multilaterale exportcontroleovereenkomst werd in 1996 gesloten doorway meer dan 40 landen, waaronder het VK, de VS en de EU-lidstaten om de verkoop van wapens en producten die een dubbel militair doel kunnen hebben, te beperken.

Arm stelde preventief vast dat het de IP niet aan China kon verkopen omdat het technologie van “Amerikaanse oorsprong” is die onder de bevoegdheid van Wassenaar valt en waarvoor een exportvergunning van Washington nodig zou zijn.

Arm zei dat het als wereldwijd bedrijf “toegewijd was om zich te houden aan alle toepasselijke exportwetten en -voorschriften in de rechtsgebieden waarin het actief is”.

De Britse regering zei dat ze geen commentaar geeft op individuele licentieaanvragen, maar merkte op dat ze “toegewijd is om Britse bedrijven en de academische wereld te ondersteunen om satisfied China om te gaan op een manier die de waarden van het VK weerspiegelt en rekening houdt achieved de zorgen about de nationale veiligheid”.

De VS hebben niet gereageerd op een verzoek om commentaar. Alibaba weigerde commentaar te geven.

De VS probeert belangrijke Europese en Aziatische bondgenoten in de chipsector, met identify Nederland en Japan, te strikken voor strenge exportcontroles op chipapparatuur. De VS hebben de hulp van hun bondgenoten nodig als aanvulling op de strenge controles die de regering-Biden in oktober oplegde aan Amerikaanse bedrijven voor het maken van halfgeleiders.

Een directeur van een ander chipontwerphuis in Shenzhen zei dat na de ineenstorting van SoftBank’s $ 66 miljard verkoop van Arm aan Nvidia eerder dit jaar, veel Chinese chipingenieurs het vertrouwen herwonnen in het gebruik van de ontwerpen van Arm zonder bang te hoeven zijn dat ze later uit de toeleveringsketen zouden worden verwijderd.

Maar hij zei dat het bedrijf besefte “hoe naïef” het was geweest toen het te horen kreeg dat het Neoverse V1 niet kon kopen voor high-end chips die het aan het ontwikkelen was voor cloud computing. De uitvoerende macht voegde eraan toe dat het duidelijk werd dat de beslissing “niet om geld ging”, maar vanwege exportcontroles.

Overschakelen naar N2 betekent dat het bedrijf “meer tijd nodig heeft om onze doelen te bereiken”, voegde hij eraan toe, omdat “de algehele prestaties van V1 N2 op alle fronten zullen doden”.

Een persoon die dicht bij Arm staat, zei dat het bedrijf samenwerkte achieved Alibaba en andere Chinese companions om oplossingen te vinden die hen helpen aan hun prestatie-eisen te voldoen en tegelijkertijd te voldoen aan de nieuwste exportcontroles.

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.