March 24, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

Een bedrijf verkopen betekent dat u het onverwachte moet verwachten

2 min read
Een bedrijf verkopen betekent dat u het onverwachte moet verwachten

Niemand heeft ooit gezegd dat het verkopen van een bedrijf voorspelbaar was. De waarheid is dat elke verkoop anders is. Zelfs de redenen achter ondernemers die besluiten om bedrijven te verkopen, lopen enorm uiteen. Als u zich klaarmaakt om te verkopen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende aspecten die u kunnen overrompelen. Als je voorbereid bent op het onverwachte, ben je mentaal klaar voor het verkoopproces, dat vaak niet verloopt zoals gepland. Zelfs de soepelste en meest gestroomlijnde verkoop komt onderweg een paar hobbels tegen.

Prijs overwegingen

Als het gaat om de prijsstructuur voor een mogelijke verkoop, hebben veel ondernemers cijfers in hun hoofd die onrealistisch zijn. Als gevolg hiervan kan een potentieel bod veel minder zijn dan wat ze hadden verwacht, en dit veroorzaakt conflicten en vertragingen. Uw fusie- en overnameadviseur bereidt u voor satisfied een grondige waardebepaling, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de eerlijke marktprijs van uw bedrijf. Zorg ervoor dat u al uw vragen stelt, zodat u zich volledig op de hoogte voelt als het om prijzen gaat.

Vertrouwelijkheid

Gedurende het hele verkoopproces moet de vertrouwelijkheid zorgvuldig worden bewaakt. Anders kan ook dit een verkoop in de weg staan. Uw M&A-adviseur beschikt around effectieve strategieën om de hoogste niveaus van vertrouwelijkheid te handhaven. Zelfs fulfilled de beste voorzorgsmaatregelen is er een kleine kans dat er een gerucht gaat circuleren en dat het bekend wordt bij uw werknemers, klanten of leveranciers. In het geval dat dit gebeurt, is het belangrijk om een ​​noodplan te hebben om de geruchten de kop in te drukken.

Uw aandeelhouders

Vaak vergeten bedrijfseigenaren van particuliere bedrijven dat hun minderheidsaandeelhouders ook rechten hebben. U kunt uw bedrijf niet verkopen zonder achieved alle betrokken partijen om te gaan. Wanneer je een “eerlijkheid mening,, kan het een lange weg helpen om uw aandeelhouders te overtuigen van de beste prijs en voorwaarden. Zelfs als uw aandeelhouders leden van uw familie zijn, zullen ze fulfilled succes moeten worden afgehandeld voordat de verkoop doorgaat.

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.