February 4, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

De Mobius Strip en kennisdeling • Derek Cheshire

1 min read

Mobius strip

Een grote dank aan dr. Mobius.

Voor degenen die niet bekend zijn met deze strip, het is technisch gezien een 1-dimensionaal oppervlak (een wiskundige constructie) en geen 2D-object. Om het zelf te maken, neemt u gewoon een strook papier, draait u er een halve draai in en plakt of plakt u de uiteinden aan elkaar.

Trek rond een rand en je zult merken dat je vinger van binnen naar buiten beweegt. Hetzelfde gebeurt als je een oppervlak volgt. Dit is de reden waarom veel transportbanden een halve draai hebben, dit zorgt ervoor dat de slijtage aan beide kanten gelijk is.

Er zijn veel coole dingen aan de Mobius-strip, maar hier is er een die echt interesting is. Trek een lijn door het midden van het oppervlak en knip er vervolgens langs. Je zult zien dat je nog steeds een strip hebt, maar je hebt 2 halve twists toegevoegd, dus zijn er nu 3. De strip behoudt dus al zijn oorspronkelijke eigenschappen.

En dan? De strip is een mooie metafoor voor het verspreiden van kennis. Hoe meer je het verspreidt, hoe meer je merkt dat het zijn waarde niet verliest en dat jij, de bron, de jouwe misschien zelfs vergroot.

Houd het voor jezelf en de kennis heeft geen waarde, hoewel je je ego zou kunnen vergroten.

Denk er eens in excess of na, delen is goed, en vergeet niet alle coole dingen op te zoeken die je kunt doen met een Mobius-strip.

Laten we uw kennis voor u laten werken…

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.