February 4, 2023

Types Investments

Uniek bedrijf

20 schrijftips van experts: advies voor auteurs

9 min read

Niemand houdt ervan om naar een lege pagina te staren – niet vijf minuten lang, en zeker niet vijf uur lang. Als je een auteur of aspirant-auteur bent, ben je waarschijnlijk het slachtoffer geworden van het staren van een lege pagina. Of het nu gaat om een ​​writer’s block, niet weten waar te beginnen, waar de volgende dag verder te gaan, of hoe je verder moet met je contentstrategie, wij snappen het. Wij voelen jou. We zien je.

Daarom hebben we twintig schrijftips van experts samengesteld waar je tegenaan kunt leunen als de lucht er grauw uitziet en de pagina… zo wit als altijd.

Hoe zit het met de paardenmond? Als dingen rechtstreeks uit de mond van het paard komen, of uit de pennen van de schrijver, dan wordt het een beetje beter. Deze schrijftips van auteurs zijn precies dat. Het zijn schrijftips van auteurs, echte auteurs!

Haal je vingers van het toetsenbord en maak je klaar om te scrollen!

20 schrijftips van auteurs

Schrijftip #1:

“Schrijven is gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de verkeerde woorden door te strepen.” -Mark Twain

middeleeuwsschrift
Begin met schrijven! Schrijf gewoon! We zijn serieus. SCHRIJF NU. DIRECT. Als je gewoon vertrouwt op de stroom van het proces, ga dan gewoon schrijven en concentreer je niet op het goede, het slechte, het glorieuze of het lelijke. Begin gewoon met schrijven. Je kunt later teruggaan en een zware reeks bewerkingen uitvoeren. Je kunt hele pagina’s schrappen als je wilt. Begin met schrijven en bewerk later.

Schrijftip #2:

“Gebruik nooit een lang woord waar een korte voldoende is.” — George Orwell

Hoe meer u uit uw schrijven kunt halen, terwijl u toch duidelijk blijft, hoe beter. Hoewel het verleidelijk is om bombastisch te zijn en mooie woorden te gebruiken, doe dat alleen als ze een specifiek doel dienen. Schrijfadviezen wijzen hier altijd op: duidelijkheid staat voorop.

Schrijftip #3:

“Een roman schrijven is als autorijden in het donker. Je kunt alleen zo ver kijken als je koplampen, maar je kunt de hele reis op die manier maken. —EL Doctorow

We willen allemaal precies zien waar we naartoe gaan. De mens staat graag op vaste grond. Helaas krijg je in de wereld van schrijven je bestemming niet te zien vanaf pagina één, of zelfs pagina 101. Ga gewoon door, pagina voor pagina. Zeker. Je contentstrategie heeft waarschijnlijk een begin, een midden en een einde dat je probeert te volgen, maar de pagina-voor-pagina-strijd is hoe het boek is geschreven!

Schrijftip #4:

“Perfectionisme is de stem van de onderdrukker, de vijand van het volk. Het zal je je hele leven verkrampt en krankzinnig houden, en het is het grootste obstakel tussen jou en een waardeloze eerste versie. — Anne Lamott

Ooit gehoord van een waardeloze eerste versie? Je kunt Anne Lamott bedanken die deze term heeft bedacht in haar boek Bird by Bird: Some Instructions on Writing and Life. Gun jezelf het geschenk van een waardeloze eerste versie. Wees niet geobsedeerd door perfect te zijn, nou ja, eigenlijk tijdens elke fase van het schrijven van een boek, maar zeker niet tijdens je eerste versie. Perfectionisme is de vijand van schrijvers! Het is eigenlijk geen goede zaak voor mensen in het algemeen. Tenzij ze vliegtuigen bouwen, maak die vliegtuigen dan perfect en volkomen veilig. We gunnen je al het perfectionisme dat je nodig hebt!

Schrijftip #5:

“Denk eraan, grammatica-nazi’s: JIJ gaat alleen sterven.” —Damien Fahey

Grammatica regelsWie wil een regelvolger zijn? Wees niet bang om met uw ongepaste grammaticavlag te zwaaien, en zwaai er met trots mee! Zolang het maar werkt voor jou en de lezer, wat maakt het uit! Grammatica nazi’s? Niemand vindt ze toch leuk.

Schrijftip #6:

“Ik heb het gevoel dat mijn schrijven veel tijd is alsof ik ongeveer twintig dozen met kerstversieringen heb. Maar geen boom. Je gaat, Waar moet ik dit neerzetten? Dan zeggen ze: “Oké, je mag een boom hebben, maar we blinddoeken je en je moet hem omhakken met een lepel.” —Carolyn Chute

Soms voelt schrijven moeilijk, echt heel heel heel moeilijk. Ja, alle werkelijkheden waren nodig en welverdiend! Hoewel dit citaat misschien geen zin heeft om advies te schrijven, is het een van onze favoriete schrijftips van auteurs in het algemeen. Je voelt de strijd. Alle decoraties. Geen boom. OK. Een boom. Knip het geblinddoekt uit. Geen bijl. Geen zaag. Een lepel. JIJ. Het is voelbaar. We wilden hier ook even de tijd nemen om te erkennen dat schrijven moeilijk is en dat er moed en vasthoudendheid voor nodig is. Onderschat je moed niet!

Schrijftip #7:

“Als je verhalen kunt vertellen, personages kunt bedenken, incidenten kunt bedenken en oprechtheid en passie kunt hebben, maakt het niet uit hoe je schrijft.” – W. Somerset Maugham

Als je een goed plot hebt, geeft niemand om je mooie woorden of buitengewoon gebruik van bloemrijke metaforen of glinsterende similies. We geven je geen toestemming om een ​​vreselijke schrijver te zijn met een goed plot, maar het kan geen kwaad om te onthouden dat je schrijven een voertuig is om een ​​verhaal te vertellen. Uw verhaal is de kern waarom een ​​lezer een boek oppakt, uren van zijn tijd besteedt en verliefd wordt op uw woorden.

Schrijftip #8:

“Elke prestatie begint met de beslissing om het te proberen.” —Nel Patel

Als je hebt besloten om het te proberen, dan ben je al halverwege. Zoals de andere schrijftips hebben aangegeven, is schrijven een wandeling in het park. De beslissing om schrijver te worden zet je op het goede spoor. Je bent al op weg naar de voltooiing van het publiceren van je boek en het delen met de wereld.

Schrijftip #9:

“Het leven is chaotisch en zinloos, en je moet je zin vinden. Je moet het antwoord vinden, je kunt niet gewoon leven. Dat is het punt van het verhaal: je helpen je zin in het leven te vinden.” —Robert McKee

dat is-te-veel-druk-om-te-veel-druk-op-mij-te-leggenHebben we je net horen zeggen: “Houd de telefoon vast. Het doel van mijn verhaal is om mij te helpen zin in het leven te vinden?” De druk staat erop, jongen! Welnu, in werkelijkheid is al het schrijven een daad van catharsis – een manier om ons verhaal te delen en onze gedachten en emoties te verwerken. Daarom is het niet alleen gedegen schrijfadvies maar ook gedegen therapieadvies om te schrijven om emoties te verwerken. En terwijl schrijven je helpt om betekenis in je leven te vinden, zullen goed schrijven en krachtige verhalen ook degenen die je woorden lezen helpen om betekenis te vinden in die van hen.

Schrijftip #10:

“Schrijven kan niet worden onderwezen, hoewel het wel kan worden geleerd.” —Joseph Epstein

Heb net zoveel zin als een varken in een deken op een hete zomerdag. We hebben het niet over mini-hotdogs, we hebben het over google ol’ zinderende boerenerfvarkens. Terwijl je je hoofd over die analogie krabt, is ons punt dat schrijven een daad van creatie is, het komt van binnenuit. Het is niet iets dat iemand je kan leren, door te schrijven leer je hoe je het zelf moet doen. Dat gezegd hebbende, lees gerust alle schrijftips die je wilt, en volg alle schrijflessen waar je zin in hebt. Alles maakt deel uit van leren schrijven!

Schrijftip #11:

“Als je verhaal klaar is om herschreven te worden, snijd het dan tot op het bot. Ontdoe je van elk grammetje overtollig vet. Dit gaat pijn doen; een verhaal herleiden tot de essentie is altijd een beetje zoals het vermoorden van kinderen, maar het moet gebeuren.” —Stefanus Koning

Onze advocaten willen dat we ervoor zorgen dat we hier duidelijk zijn. We pleiten absoluut NIET voor het vermoorden van kinderen. Dat is helemaal niet waar wij, of Stephen King, het eigenlijk over hebben. Wat meneer King zegt, is dat tijdens het bewerken het een pijnlijk proces kan zijn om je favoriete regels, delen of scènes te vermoorden. Erken dat dit ongemakkelijk is en dat het je boos of verdrietig maakt. Laat de emotie stromen. En maak je klaar om veel te veel van je favoriete prozastukken door te halen.

Schrijftip #12:

“Als er een boek is dat je wilt lezen, maar het is nog niet geschreven, dan moet je het schrijven.” -Toni Morrison

Vanaf 2010 waren er 129.864.880 gepubliceerd sinds de uitvinding van Gutenberg’s drukpers in 1440. Aangezien dat aantal al meer dan tien jaar niet is bijgewerkt, weten we zeker dat dat aantal ook dramatisch is toegenomen. Met zo’n duizelingwekkend aantal boeken dat er is, is het maar al te natuurlijk om het gevoel te hebben dat er gewoon geen ruimte is voor nog een boek geschreven door kleine ouwe ik. Raad eens? Er bestaat. Vooral als je een boek in je hebt, is het jouw plicht om het te schrijven!

Schrijftip #13:

“En trouwens, over alles in het leven is beschrijfbaar als je het lef hebt om het te doen en de verbeeldingskracht om te improviseren. De ergste vijand van creativiteit is twijfel aan jezelf.” ―Sylvia Plath

Hoewel we hebben gezegd dat perfectionisme de vijand is van de mensen, en in het bijzonder van de schrijver, geldt dat ook voor zelftwijfel. Schrijven vereist extravert en doorlopend lef. Twijfel niet aan jezelf. Schrijf en schrijf nog wat. Wees niet DIE kerel. Nederigheid en zelftwijfel zijn niet dezelfde dingen. Neem elke ochtend een nederigheidsvitamine als dat nodig is, maar geen opeenhopende lepels zelftwijfel meer voor jou!

Schrijftip #14:

“Geen tranen in de schrijver, geen tranen in de lezer. Geen verrassing bij de schrijver, geen verrassing bij de lezer.” – Robert Frost

verrassingZit er verbazing of geen verrassing in de lezer die deze schrijftip leest? Ha. We denken soms dat we grappig zijn. Onthoud dat je emoties het verhaal voeden. Als jij niet hartstochtelijk betrokken bent, zullen je lezers dat ook niet zijn.

Schrijftip #15:

‘Zeg me niet dat de maan schijnt; laat me de glinstering van licht op gebroken glas zien. -Anton Tsjechov

Wees creatief. Wees beschrijvend. Bekijk de wereld met nieuwe ogen. Probeer de dingen zo verbluffend gedetailleerd te beschrijven dat je woorden tot leven komen op de pagina. En dan, na je eerste paar concepten, weten we zeker dat je bijna de helft van al je beschrijvingen zult schrappen, maar toch. Het is de moeite waard om tijd te besteden aan het doornemen van de beschrijvingen en het leven in uw woorden te blazen.

Schrijftip #16:

“Verhalen zijn misschien wel leugens, maar het zijn goede leugens die de waarheid vertellen en die soms de huur kunnen betalen.” – Neil Gaiman

Over huur betalen gesproken…. We willen hier heel duidelijk zijn. Schrijftips van auteurs benadrukken altijd dat je niet kunt verwachten dat je boek geld gaat verdienen, en dat je geen boeken kunt schrijven als je ze alleen voor een salaris schrijft. Terwijl Neil Gaiman hier terughoudend is, is hij zeker in staat om zijn huur te betalen met de kracht van zijn proza. Je hebt misschien niet zoveel geluk. Schrijf niet voor het geld. Schrijf omdat je een schrijver bent die ervoor heeft gekozen om te schrijven.

Schrijftip #17:

“Een schrijver is iemand voor wie schrijven moeilijker is dan voor andere mensen.” -Thomas Mann

Deze schrijftip, en quote, deed ons glimlachen. Schrijver tot schrijver – we snappen je. En we pikken op wat Thomas Mann neerlegt.

Schrijftip #18:

“Je kunt alles maken door te schrijven.” ―CS Lewis

Beperk je fantasie niet. Wees niet bang dat je met je fantasie te ver gaat. Zoals CS Lewis en talloze andere schrijvers duidelijk hebben gemaakt, kun je met je schrijven geheel nieuwe werelden creëren. Je schrijven kan van alles creëren.

Schrijftip #19:

“Je kunt niet wachten op inspiratie. Je moet er met een club achteraan gaan.” -Jack Londen

Nog een schrijftip over zittend schrijven? Schrijf, schrijf en schrijf nog eens. Ja. Dat heb je juist. Nog een schrijftip over gewoon, nou ja, schrijven. Blijf niet langer dan een minuut of twee naar die lege pagina staren, pak je metaforische club en begin met schrijven!

Schrijftip #20:

“Als mijn dokter me zou vertellen dat ik nog maar zes minuten te leven had, zou ik niet piekeren. Ik zou wat sneller typen.” – Isaac Asimov

jimcarreyschrijvenAls jij het type schrijver bent dat moet schrijven omdat je een onverteld verhaal in je draagt ​​dat gewoon naar buiten moet, dan zal deze schrijftip je aanspreken. Typ sneller. Schrijf sneller. Als je schrijft alsof je bijna geen tijd meer hebt, stel je dan eens voor wat dat zou doen voor je dagelijkse aantal woorden of voor je productiviteit in het algemeen. Als je een echte timer instelt en jezelf maar zes minuten de tijd geeft om te schrijven, hoe sappig en lekker zou je schrijven dan zijn? Probeer het eens. Laat ons weten hoe het gaat.

Wat vond je van onze 20 deskundige schrijftips?

Met 20 schrijftips rechtstreeks van de experts, plus tal van leuke kleine terzijdes geschreven door onze deskundige schrijvers, zijn we er zeker van dat je lege pagina er niet zo leeg uitziet als voordat je dit stuk begon te lezen. Grote afhaalmaaltijden? Grootste schrijftip? Gaan. Schrijven. Nutsvoorzieningen.

Nieuwe oproep tot actie

Leave a Reply

typesinvestments.nl | Newsphere by AF themes.